banner-small.jpg

Het laatste jaar horen we meer en meer over een ‘secure web’ en online privacy. Dat Google dit belangrijk vindt, is al langer bekend. Eerder in 2016 zou Google al waarschuwingen geven bij elke niet-HTTP-site welke in Chrome (Google’s internetbrowser) bezocht werd. Dit zou dan betekenen dat er een rood kruis voor de URL van de website of webshop getoond zou worden. Tot op heden is dit nog niet uitgerold. Google Chrome is verreweg de meest gebruikte webbrowser in Nederland, met een aandeel van ongeveer 48-52%.

WAT IS HTTPS?

HTTPS is de beveiligde tegenhanger van de HTTP-verbinding. Met een HTTPS-verbinding wordt internet verkeer versleuteld. Doel is om de communicatie tussen bezoeker en websites volledig te versleutelen zodat er geen kwaadwillende (zoals hackers) ‘mee kunnen kijken’. In eerste instantie is dit erg gewenst bij pagina’s waar betaalgegevens of andere gevoelige privégegevens worden ingevuld. Google heeft eerder aangegeven dat dit ook een steeds zwaarder wegende ranking-factor voor SEO is.

GOOGLE CHROME WAARSCHUWT VANAF JANUARI 2017

Het is verstandig om over te stappen op HTTPS door middel van het aanschaffen en installeren van een SSL certificaat. Buiten dat dit een belangrijke ranking-factor is voor SEO, gaat marktleider Google Chrome (vanaf versie 56) in januari 2017 wederom niet-beveiligde websites en webshops benadelen. Het Security-team van Google schrijft dat ze niet-beveiligde websites nóg nadrukkelijker in beeld willen brengen voor de bezoeker. Reden is dat mensen simpelweg gewend raken aan waarschuwingen en een ‘slotje’ als snel over het hoofd zien. De oplettende surfer zal gezien hebben dat een beveiligde verbinding een groen slot heeft:


De waarschuwing van een adresbalk van een niet-beveiligde website zal nadrukkelijker zijn, 
om de gebruiker erop te wijzen dat hun persoonlijke informatie mogelijk niet veilig is:


 


Uiteindelijk zal iedere HTTP-webpagina voorzien worden van de melding:

Uw webbouwer of hosting partij kan u helpen bij het installeren van een SSL certificaat.

Misschien ook interessant?

spotler-email-marketing-automation.jpg

Start met e-mailmarketing

Wilt u ook aan de slag met e-mailmarketing? Graag geven wij u een aantal tips om goed van start te gaan.

banner2.png

Black Friday

Black Friday is een van de vele fenomenen overgewaaid uit de Verenigde Staten. Hier wilden ze de mensen de dag na Thanksgiving naar de stad trekken, met als doel veel geld uit te geven. Black Friday is van oorsprong een speciale koopdag voor fysieke…

banner-small.jpg

HTTPS verbinding

Het laatste jaar horen we meer en meer over een ‘secure web’ en online privacy. Dat Google dit belangrijk vindt, is al langer bekend. Eerder in 2016 zou Google al waarschuwingen geven bij elke niet-HTTP-site welke in Chrome (Google’s internetbrowser)…

Ook interesse in online marketing support?

Heeft u ook behoeft aan ondersteuning in online marketing? Neem dan even contact met ons op en we maken een kennismakingsafspraak!

Please wait...