Magento_shopping_FB.jpg

Magento2 is een webshopsysteem met een compleet andere architectuur dan Magento1. Hierdoor is een nieuwe installatie noodzakelijk. In feite stap je over naar een compleet ander systeem en zal je een compleet nieuwe webshop moeten laten maken. Alle extensies moeten of zijn door de extensiemakers opnieuw ontwikkeld. Overigens zijn niet alle Magento1 extensies in Magento2 beschikbaar (maar zijn er wel weer nieuwe extensies uitgebracht).

Magento 2 kent wel een aantal voordelen t.o.v. Magento1

User experience backend
Snelheid
Veiligheid
Schaalbaarheid

Neem ruim de tijd voor een overstap naar Magento2. Gebruik het overstap moment om goed na te denken over de gewenste functionaliteiten (nu en in nabije toekomst). Het overstap moment is een ideaal moment om te bepalen welke nieuwe ontwikkelingen je wilt implementeren.

Magento2 is een compleet nieuw systeem ten opzichte van Magento1 en biedt een aantal voordelen/verbeteringen. Aan overstappen hangt wel een prijskaartje. Overstappen is echter wel onvermijdelijk aangezien de support van Magento1 medio juni 2020 gaat stoppen.

Gezien het prijskaartje van een nieuwe Magento2 webshop kan het zinvol zijn om te kijken naar mogelijk alternatieve software als WooCommerce, Lightspeed of Shopware. Het kan zeker geen kwaad om voor jezelf een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders.

Persoonlijk vind ik Magento2 nog steeds het beste platform voor kleine en middelgrote organisaties. Inmiddels is de omgeving stabiel. Dit was na de lancering van Magento2 zeker niet het geval, waardoor de 'early adapters' van de software tegen behoorlijk wat problemen zijn aangelopen. Dit heeft de populariteit van Magento zeker geen goed gedaan, maar het is nog steeds de meest gebruikte webshop software in Nederland met een marktaandeel van 21%. De schaalbaarheid van de omgeving en de vele integratie mogelijkheden vind ik absoluut een pré.

Maak je keuze voor Magento2 echter niet zomaar. Investeer bijvoorbeeld in het laten maken van een functioneel ontwerp van je nieuwe shop. Zo krijg je alle wensen en integraties inzichtelijk, kun je goed bepalen welke software je hierbij het beste kan ondersteunen én heb je een document waarmee je bij diverse aanbieders een offerte kunt opvragen. Hou bij de ontwikkeling van een nieuw Magento2 webshop rekening met een doorlooptijd van 3 tot 9 maanden (afhankelijk van de complexiteit en het aantal koppelingen van je webshop).

Inmiddels heb ik diverse shops mogen begeleiden naar hun Magento2 shop. Natuurlijk zijn we wel eens tegen problemen aangelopen, maar de meeste problemen waren makkelijk te overwinnen. De nieuwe omgevingen zijn stabieler en sneller dan de oude.

Wil je meer weten over de overstap van Magento1 naar Magento2? Of wil je vanuit een ander platform overstappen? Neem dan even contact met mij op.

Misschien ook interessant?

Owen_Smith_artikel_website.jpg

Owen Smith

Owen Smith is een Nederland accessoire label voor mannen die nette, geklede schoenen dragen en het leuk vinden om te spelen met kleur details.

Magento_shopping_FB.jpg

Overstappen van Magento1 naar Magento2

Medio 2020 vervalt de ondersteuning van Magento1: de meest gebruikte webshop software in Nederland.

Castelijn_Mode_samenwerking.jpg

Samenwerking Castelijn Mode

Sinds een aantal weken ondersteun ik de marketing afdeling van Castelijn Mode in Beek.

Ook interesse in online marketing support?

Heb je ook behoefte aan ondersteuning in online marketing? Laat je gegevens achter en we maken een kennismakingsafspraak!

Please wait...