Owen_Smith_artikel_website.jpg

Owen Smith Store

In 2020 ga ik Owen Smith ondersteunen bij het realiseren van de online groei doelstellingen.

Owen Smith is een Nederland accessoire label voor mannen die nette, geklede schoenen dragen en het leuk vinden om te spelen met kleur details. De producten worden online verkocht op www.owensmith.nl, maar zijn ook verkrijgbaar bij diverse winkels.

De collectie is met zorg samengesteld en bestaat inmiddels uit veters, sokken, pochets en leren riemen.

De veters-sokken kleurencombinatie is inmiddels in 16 opvallende kleuren verkrijgbaar.

Ook worden er stylesets aangeboden: veters, sokken, pochet en riem in 1 set. Deze zijn in 6 kleuren verkrijgbaar.

Owen Smith stylesets.jpg

De webshop van Owen Smith is gebouwd in Wordpress met de Woocommerce plugin.

Als eerste heb ik een adviesrapport gemaakt met verbeterpunten van de huidige website. Dit advies bevat o.a. punten met betrekking tot content, maar ook over usability en consumenten vertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan het duidelijke toevoegen van contactgegevens, klanten reviews en een webshop keurmerk. Op het gebied van vindbaarheid (SEO) liggen er ook nog genoeg kansen voor de webshop. De metagegevens zijn nog niet geoptimaliseerd. Daarnaast dient er nog veel meer content toegevoegd te worden aan de site. Tekst op de homepage, een over ons pagina, maar ook content op de categoriepagina's. Het toevoegen van een blog zou ook een mooie uitbreiding zijn voor de shop.

Op dit moment wordt er alleen aan marketing gedaan via Social Media. In 2020 zullen we de kansen van Google Adwords, linkbuilding en bannering moeten gaan onderzoeken. Social media zal ook dit jaar een belangrijk onderdeel vormen van de online marketing activiteiten, met name Facebook en Instagram. Om er voor te zorgen dat de zichtbaarheid op social het hele jaar door goed is (en niet zoals in 2019 vooral in de laatste 2-3 maanden van het jaar) heb ik als eerste een content kalender voor 2020 opgezet.

Het productgamma van Owen Smith wordt ook verkocht via Bol.com. In 2019 waren de resultaten via Bol.com zeer bemoedigend. Vandaar dat we gaan kijken welke platformen wellicht nog meer interessant zijn om de producten op aan te bieden.

Ik vind Owen Smith persoonlijk een erg leuk merk (en draag de styleset zelf regelmatig ;-)) en kijk er dan ook naar uit om in 2020 dit merk verder te laten groeien!

Misschien ook interessant?

Leadinfo_FB_link.jpg

Leadinfo

Leadinfo is dé leadgeneratie software die de bedrijven herkent die op je website komen.

De_snelheid_van_je_website_testen_FB_link.jpg

De snelheid van je website testen

De snelheid van je website is voor je bezoeker erg belangrijk. Maar ook voor Google. Dus testen van de snelheid is belangrijk.

Het_belang_van_online_reviews_FB_link.jpg

Het belang van online reviews

Online reviews zijn beoordelingen van producten of diensten door consumenten. Door hun ervaringen te delen geven consumenten andere consumenten relevante informatie om hun aankoopkeuze op te baseren.

Ook interesse in online marketing support?

Heb je ook behoefte aan ondersteuning in online marketing? Laat je gegevens achter en we maken een kennismakingsafspraak!

Please wait...