Loading...

Uw partner in online marketing

Responsive websites

Op dit moment zijn er in Nederland 12,4 miljoen internetgebruikers. Dat is 96% van alle mensen tussen 12 en 75 jaar. Belangrijk is hierbij om te weten dat ongeveer 81% van de Nederlanders beschikt over een smartphone, terwijl maar 65% een desktop computer bezit. Daarnaast gebruikt ongeveer 53% van de Nederlanders een tablet; rede genoeg om het mobiele internetgebruik meer dan serieus te nemen en om stil te staan bij de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Een responsive website zorgt ervoor dat de website goed getoond wordt op de diverse devices (smartphone, tablet, desktop).

Wat is responsive webdesign?

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Waarom een responsive website?

We worden tegenwoordig doodgegooid met deze term, maar niet onterecht. Anno 2015 zijn er nog erg veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Onderzoek toont aan dat 20 tot 25% van de websites bezocht worden op mobiele devices. Het is dus geen hype!

Als u online strategie serieus neemt dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zult u als resultaat hebben dat u meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft geen overweging om voor een responsive website te kiezen maar een must. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met een CMS systeem, zoals WordPress en Concrete5. Uiteraard willen wij u hier graag vrijblijvend over informeren. 

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie over responsive webdesign.

Een greep uit onze klanten: