Loading...

Uw partner in online marketing

EEN SOCIAL MEDIA POST MAKEN

Tegenwoordig zijn social media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veel bedrijven zetten dan ook diverse social media kanalen in om in contact te komen met hun doelgroep of om hun naamsbekendheid te verhogen.

Als u als bedrijf gebruik maakt van social media, is het belangrijk om goede content te posten die past bij uw doelgroep.

BEPAAL UW DOELGROEP

Bepaal voor uzelf wat de doelgroep van uw post is en pas de inhoud hierop aan. Vergeet als u gaat adverteren niet een goede selectie te maken van uw doelgroep. Op Facebook kunt u bijvoorbeeld eenvoudig op leeftijd, geslacht en regio targetten.

MAAK UW SOCIAL POST NIET TE LANG

Om er voor te zorgen dat uw fans uw post ook daadwerkelijk lezen in de jungle van alle verschillende berichten op Social Media is het belangrijk om uw post kort maar krachtig te maken. Zorg dat het verhaal van uw post direct duidelijk is. Zo weet de lezer of de post hem aanspreekt en dit nodigt uit tot verder lezen, klikken of reageren.

Door korte en nuttige posts te plaatsen op social media houd u uw fanbase vast en zorgt u dat u ze niet verveeld.

GEBRUIK BEELDMATERIAAL

Probeer in uw post altijd gebruik te maken van beeldmateriaal. Dit kan een zelfgemaakte foto zijn, een infographic of een filmpje.

Let wel op dat de visual ondersteunend is aan het verhaal dat u wilt vertellen en dat deze ondersteunend is aan de boodschap.

AANPASSEN AAN HET MEDIUM

Probeer uw post aan te passen aan het medium waarop u het post. Er zijn diverse tools die het u makkelijk maken en een bericht op diverse social media kunnen delen. Wees hier voorzichtig mee. Hashtags werken bijvoorbeeld erg goed op Twitter en Instagram, maar niet op Facebook.

De formaten van visuals zijn ook op ieder medium anders.

Denk ook aan de tone of voice van uw berichten. LinkedIn is bijvoorbeeld een zakelijk platform. Pas de inhoud van uw bericht aan op de doelgroep van het sociale medium.

CONTACT

Wilt u meer informatie over de inzet van social media voor uw bedrijf? Bel 06-54614146 of vul hieronder uw gegevens in.

Een greep uit onze klanten: