Loading...

Uw partner in online marketing

Twitter verdubbelt naar 180 tekens

Twitter heeft langere tweets voor alle gebruikers uitgerold waardoor de traditionele limiet van 140 tekens naar 280 tekens gaat.

Twitter hoopt met deze aanpassing het gebruik van het oude 140-character fenomeen een nieuwe boost te geven. Het zou overigens ook zo maar kunnen dat er ook behoefte is aan de kant van adverteerders; al gaat Twitter daar niet specifiek op in.

TOEGEVOEGDE WAARDE

Volgens Twitter heeft het uitbreiden naar 280 karakters een positief effect omdat gebruikers hierdoor beter hun boodschap kunnen verwoorden. In het verleden hebben gebruikers echter al aangegeven dat ze niet blij zouden zijn met een verhoging van het aantal tekens omdat hierdoor dat wat Twitter zo uniek heeft gemaakt (140 tekens) gaat verdwijnen.

De vraag is dan ook: ga je de 280 tekens gebruiken. In de loop der jaren zijn we zo gewend om boodschappen door de limiet van 140 tekens kort te verwoorden. Je hoeft nu in ieder geval minder na te denken over de exacte lengte, maar ik betwijfel of ik vaak over de oude limiet van 140 tekens heen zal gaan.

CONTACT

Wilt u meer informatie over de inzet van social media voor uw bedrijf? Bel 06-54614146 of vul hieronder uw gegevens in.

Een greep uit onze klanten: